1. DESCRIEREA SERVICIULUI. DEFINITII

Site-ul www.tipografics.ro denumit în continuare Tipografics sau Site-ul este aflat în folosinta Klaus Web2Print SRL cu sediul in Aricestii Rahtivani nr 670, jud. Prahova, Reg. com.: J29/1436/2015 si CIF: 35096408 societatea avand drept exclusiv de proprietate intelectuala asupra continutului Site-ului, fiind denumita în continuare detinatorul Site-ului/Vânzator/Profesionist.
Prin intermediul site-ului Tipografics, Klaus Web2Print S.R.L., în calitate de vânzator, asigura vânzarea de bunuri si/sau servicii exclusiv clientilor persoane fizice si juridice care acceseaza Site-ul în calitate de cumparatori. Urmatorii termeni vor fi definiti dupa cum urmeaza:
Utilizator – orice persoana fizica ce acceseaza Site-ul în vederea consultarii ofertei comerciale a detinatorului de Site, indiferent daca plaseaza sau nu o Comanda pentru cumpararea de produse/servicii;
Client – orice persoana fizica ce acceseaza Site-ul si plaseaza o Comanda în vederea cumpararii de produse/servicii în nume propriu sau ca reprezentant al unei persoane juridice;
Cumparator – Clientul (persoana fizica sau juridica) care a încheiat un Contract cu detinatorul Site-ului conform definitiei date contractului în cele ce urmeaza; Clietul persoana fizica este denumit în cele ce urmeaza si Consumator;
Cont – sectiunea din Site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Cumparatorului transmiterea Comenzii si care contine informatii despre Client/Cumparator;
Produsebunuri si servicii – orice produs, bun sau serviciu ce urmeaza a fi furnizate de catre Vânzator Cumparatorului ca urmare a Contractului încheiat;
Comanda – solicitarea transmisa în format eletronic prin care cumparatorul îsi manifesta intentia de a achizitiona bunuri sau servicii prezentate în oferta magazinului online Tipografics;
Contract – Comanda confirmata telefonic (prin apel telefonic de confirmare din partea Vânzatorului catre Cumparator) sau electronic (prin transmiterea unui email/mesaj electronic de confirmare din partea Vânzatorului catre Cumparator).
Continut – toate informatiile publicate pe Site care pot fi vizualizate/accesate prin utilizarea unui echipament electronic.
Termenii si conditiile generale prevazute în continuare se vor aplica tuturor vânzarilor de bunuri si servicii de catre Promo Division  S.R.L în cadrul site-ului www.tipografics.ro.

 

 1. ÎNREGISTRAREA UTILIZATORULUI

Pentru a putea plasa o Comanda de produse/servicii oferite de Tipografics, Utilizatorul se va înregistra pe Site ca potential Client. În acest sens va obligaai si garantati ca furnizati date reale, exacte si complete, astfel cum se solicita prin formularul de înregistrare.
Detinatorul Site-ului îsi rezerva dreptul (nu si obligatia) de a verifica autenticitatea datelor de înregistrare ale Utilizatorilor referitoare la existenta acestora.
Prin acceptarea termenilor si conditiilor, Utilizatorul îsi exprima acordul pentru eventualele verificari ce vor fi efectuate de administratorii Site-ului ca masura de siguranta pentru realitatea si exactitatea datelor furnizate.
În cazul în care se constata ca informatiile puse la dispozitie de Utilizator sunt inexacte sau neconforme celor furnizate de organele în drept, detinatorul Site-ului îsi rezerva dreptul de a suspenda sau a sista accesul Utilizatorului în cauza la serviciile Site-ului si de a refuza încercarile curente sau viitoare de a comanda produse/servicii oferite pe Site.
Prin accesarea Site-ului si a serviciilor puse la dispozitie, utilizatorul garanteaza ca ofera detinatorului Site-ului date corecte, fiind unicul responsabil pentru informatiile furnizate.

 

 1. ÎNREGISTRAREA SI CONFIRMAREA COMENZII

Produsele aflate în oferta magazinului online Tipografics se pot vinde numai în baza unei Comenzi. Comanda se va procesa conform prevederilor de mai jos.
ATENTIE!!! O Comanda neconfirmata nu presupune o rezervare a produselor.
Comenzile sunt procesate si onorate în ordinea cronologica în care au fost înregistrate.
Prin lansarea unei Comenzi prin intermediul magazinului online Tipografics, cumparatorul este de acord cu forma de comunicare prin care vânzatorul îsi desfasoara operatiunile (electronic).
O Comanda plasata pe Site cuprinde:
– bunurile/serviciile regasite în oferta magazinului online Tipografics;
– mentiuni clare cu privire la datele de facturare, livrare precum si alte mentiuni speciale;
– specificatiile Cumparatorului.

Lansarea unei Comenzi nu presupune si confirmarea Comenzii si a Contractului.

Etapele în vederea finalizarii unei Comenzi si a încheierii Contractului sunt urmatoarele:
a. înregistrarea Comenzii prin generarea unui cod unic pentru fiecare Comanda înregistrata;
b. preluarea Comenzii de catre un agent de vânzari, în limita programului de lucru, de luni pâna vineri în intervalul 9-17;
c. confirmarea Comenzii se realizeaza numai dupa verificarea Comenzii si a stocului, precum si a volumului de lucrari aflate în derulare. Aceasta confirmare se face exclusiv de catre un agent de vânzari, telefonic sau electronic (e-mail);
d. livrarea Comenzii se realizeaza numai dupa confirmarea Comenzii si dupa stabilirea detaliilor de livrare de catre agentul de vânzari/livrari si de catre Cumparator.

Vânzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Cumparator, în urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata pretinde celeilalte daune-interese în urmatoarele cazuri:
a. neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Cumparatorului, a tranzactiei, în cazul platii online;
b. invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri în cazul platilor online;
c. datele furnizate de catre Client/Cumparator în cadrul formularului de pe Site sunt incomplete si/sau incorecte;
În cazul în care un produs si/sau serviciu comandat de catre Cumparator nu poate fi livrat din orice motiv de catre Vânzator, acesta va informa Cumparatorul si va returna acestuia contravaloarea produsului si/sau serviciului, în termen de maxim 7 (sapte) zile de la data la care Vânzatorul a luat la cunostinta acest fapt sau de la data la care Cumparatorul si-a exprimat în mod expres intentia de reziliere a Contractului.

 

 1. PRETUL SI STOCUL PRODUSELOR

Preturile si stocul produselor sunt actualizate de catre magazinul online pe masura primirii informatiilor de la furnizori. Preturile din Comenzi sunt valabile pâna la data modificarii preturilor de achizitie comunicate de catre furnizori.
În cazul în care preturile sau alte detalii referitoare la produse au fost afisate gresit, inclusiv din cauza faptului ca au fost introduse gresit în baza de date, Cumparatorul recunoaste Vânzatorului dreptul de a anula Comenzile (solicitari de produse ce nu au fost confirmate) ce contin aceste produse si de a anunta clientii în cel mai scurt timp despre eroarea aparuta.

 

 1. LIVRAREA PRODUSELOR

Livrarea produselor se face prin curier…. Descriem detaliile livrarii in functie de conditiile pe care le veti avea…
Termenele de livrare vor fi comunicate telefonic dupa confirmarea comenzii pentru produsele aflate în stocul vânzatorului. Pot aparea întârzieri în livrare cauzate de epuizarea stocului aflat la furnizori, volumul de lucru, probleme tehnice interne sau factori externi.
Dupa receptionarea Comenzii se recomanda verificarea produselor pentru a nu prezenta defectiuni fizice sau neconformitati în raport de specificatiile comenzii.

 

 1. FACTURARE SI PLATA

Preturile bunurilor si serviciilor afisate în cadrul Site-ului includ T.V.A. conform legislatiei în vigoare.
Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate în fiecare Comanda. Vânzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru bunurile si/sau serviciile livrate, Cumparatorul obligându-se sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform legislatiei în vigoare.
Vânzatorul va transmite Cumparatorului factura aferenta Comenzii în format electronic, la adresa de e-mail mentionata de Cumparator în contul sau creat pe Site.

 

 1. GARANTIA PRODUSELOR

Toate produsele comercializate de catre magazinul online Tipografics beneficiaza de conditii de garantie conform legislatiei în vigoare si conditiilor comerciale ale producatorilor si distribuitorilor.
Conditiile de garantie sunt în conformitate cu prevederile Legii 449/2003 ?i O.G 21/1992 cu modificarile ulterioare. Conform Legii 449/2003 „în cazul lipsei conformitatii, consumatorul are dreptul de a solicita vânzatorului în primul rând repararea produsului sau are dreptul de a solicita înlocuirea produsului, în fiecare caz fara plata, cu exceptia situatiei în care masura este imposibila sau disproportionat?”.
Repararea/înlocuirea produselor va avea loc în termen de maxim 15 zile calendaristice. În acest sens, definitia Consumatorului este urmatoarea: „orice persoana fizica sau grup de persoane fizice constituite în asociatii, care, în cadrul contractelor care intra sub incidenta prezentei legi, actioneaza în scopuri din afara activitatii sale comerciale, industriale sau de productie, artizanale ori liberale”. Persoanele juridice nu intra sub celor doua legi mentionate anterior.

 

 1. RETURNAREA PRODUSELOR

În ceea ce priveste comenzile clientilor persoane fizice se aplica prevederile O.U.G. nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative.
Înainte de expirarea perioadei de retragere, Consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul Contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decât cele prevazute la art. 13 alin.(3) si art.14 din O.U.G nr. 34/2014, în termen de 14 zile începând cu ziua în care intra în posesia fizica a produsului. Cheltuielile de returnare sunt suportate de consumator.
Produsul returnat trebuie sa fie în aceeasi stare în care a fost livrat (în ambalajul original, cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au însotit). Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgârieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc.
Vânzatorul va rambursa contravaloarea produsului în maximum 14 (paisprezece) zile de la data informarii sale de catre consumator asupra deciziei sale de retragere din Contract. Vânzatorul va putea amâna rambursarea contravalorii produsului pâna la primirea produsului vândut sau pâna la primirea unei dovezi conform careia acesta a fost expediat. Conform art. 11 al OUG 34/2014, înainte de expirarea perioadei de retragere, consumatorul informeaza profesionistul cu privire la decizia sa de retragere din Contract. În acest sens, consumatorul va transmite vânzatorului decizia sa de retragere din Contract prin intermediul unui email expediat pe adresa cuprinsa la sectiunea contact.
În conformitate cu prevederile art. 16 din O.U.G. nr. 34/2014, sunt exceptate de la dreptul de retragere produsele comandate si/sau confectionate dupa specificatiile prezentate de consumator sau personalizate în mod clar; produsele susceptibile a se deteriora sau a expira rapid; produsele care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena; produsele care sunt, dupa livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente.

 

 1. MODIFICARILE SERVICIULUI

Detinatorul Site-ului îsi rezerva dreptul de a modifica sau întrerupe, temporar sau permanent, accesul la Site (în totalitate sau numai în parte). În acest caz, detinatorul Site-ului nu este raspunzator fata de Utilizator sau fata de o terta persoana pentru orice modificare, suspendare sau întrerupere a serviciilor disponibile prin intermediul Tipografics.

 

 1. PROPRIETATE INTELECTUAL?

Utilizatorul declara în mod expres ca a luat la cunostinta de faptul ca toata creatia grafica si continutul Site-ului sunt proprietatea Tipografics. Fac exceptie informatiile si elementele grafice înregistrate de Utilizatori, precum si semnele grafice apartinând altor entitati.
Utilizatorul accepta ca orice software folosit în legatura cu serviciile oferite de Site contin informatii confidentiale si aflate sub drept de proprietate, fiind protejate de legile privind dreptul de proprietate intelectuala, industriala si alte legi aplicabile.
Utilizatorul se obliga sa nu reproduca, sa nu copieze, sa nu vânda sau sa exploateze serviciile, informatiile si/sau materialele audio-video la care are acces ca urmare a utilizarii acestui Site, în parte sau complet.
Utilizatorului îi este interzisa modificarea, închirierea, cedarea, împrumutul, vânzarea, distributia sau crearea unor materiale derivate bazate pe serviciile sau programele folosite în cadrul Site-ului.
Acest Continut nu poate fi descarcat, copiat, reprodus, distribuit, transmis, difuzat, afisat, vândut, licentiat sau exploatat în alt fel în niciun alt scop, fara acordul prealabil scris al Tipografics sau al licentiatorilor Tipografics (daca este cazul). Tipografics si licentiatorii acestuia îsi rezerva toate drepturile care nu sunt acordate expres în sau asupra Continutului lor.
Fotografiile prezentate au caracter informativ si pot contine accesorii ce nu sunt incluse în pachetul standard al produsului.
Specificariile tehnice sunt informative, pot fi schimbate fara nevoia de înstiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.

 

 1. RASPUNDERE

Utilizatorul declara în mod expres ca accepta urmatoarele conditii:
1. utilizarea serviciilor puse la dispozitie/plasarea Comenzilor pe Site se face pe propria raspundere. Definitorul Tipografics este absolvit în mod expres de orice raspundere, inclusiv, dar nu limitat la garantiile indirecte de vânzare sau de conformitate cu specificatiile pentru un anume scop.
2. Detinatorul Tipografics nu ofera nici o garantie ca:
– serviciile îndeplinesc toate cerintele utilizatorilor;
– serviciile vor fi neîntrerupte, la timp, sigure sau fara erori;
– erorile de program vor fi corectate.
3. Utilizatorul care îsi bazeaza deciziile, actiunile sau inactiunea sa pe informatiile continute în acest website îsi asuma raspunderea integrala pentru eventualele pierderi suferite;

 

 1. LIMITELE RASPUNDERII

Utilizatorul accepta în mod expres ca detinatorul Site-ului nu va fi raspunzator pentru nici un fel de daune sau prejudicii directe, indirecte, accidentale, speciale, inclusiv, dar nu limitat la prejudicii prin pierdere de profit, posibilitatea de folosire, date sau alte pierderi intangibile sau incomensurabile (chiar daca detinatorul a fost anterior informat despre posibilitatea aparitiei unor asemenea pierderi), rezultând din:
– utilizarea sau imposibilitatea utilizarii serviciilor Tipografics;
– acces neautorizat la sau deteriorarea transmisiilor sau datelor Utilizatorului;
– declaratii sau actiuni ale unei terte parti asupra serviciilor Site-ului;
– orice alta problema legata de serviciile Site-ului.

 

 1. NOTIFICARI SI COMUNICARI

Notificarile/comunicarile adresate utilizatorilor vor fi facute pe cale electronica, prin e-mail. Detinatorul Tipografics poate face notificari privind schimbarea Termenilor de Utilizare sau alte chestiuni prin afisarea de înstiintari catre utilizatori în mod general, pe Site.

 

 1. FORTA MAJORA

Detinatorul site-ului nu este obligat a se conforma obligatiilor prevazute în Termenii de Utilizare, ca urmare a unei cauze aflate în afara controlului sau, incluzând dar nelimitându-se la evenimente fortuite, alte actiuni/inactiuni de care administratorii Site-ului nu sunt responsabili.

 

 1. LEGEA APLICABIL?

Prin accesarea acestui site, Utilizatorul accepta ca acest Contract si orice disputa legata de el sunt guvernate si interpretate în concordanta cu legile române, iar Utilizatorul admite sa se supuna jurisdictiei exclusive a instantelor judecatoresti române competente.
Tipografics nu ofera garantia ca continutul acestui site se supune legilor (inclusiv celor de proprietate intelectuala) altor tari în afara României.

 

 1. CLAUZE FINALE

Termenii de Utilizare reprezinta acordul partilor si reglementeaza folosirea de catre Utilizator a serviciilor Tipografics, înlocuind orice acord precedent dintre utilizator si detinatorul Site-ului.
În cazul în care, ulterior lansarii Site-ului, vor fi implementate servicii suplimentare puse la dispozitie pe Site, aceste servicii vor fi supuse acelorasi reguli si conditii cuprinse în prezentele clauze, în cazul în care acestea nu vor beneficia de conditii distincte de prezentele.

Prin accesarea si înscrierea datelor dvs. pe acest Site acceptati termenii si conditiile de mai sus, acestia au valoarea unui contract, acceptat în mod tacit, între utilizator si detinatorul Site-ului. În cazul în care nu doriti sa fiti oblilgati si sa respectati regulile descrise mai sus, va rugam sa nu folositi serviciile puse la dispozitie de acest Site.

 

Add to cart